Det är medvind nu och mörkret känns fortfarande långt borta.

Mycket att längta till nu! Jag är ju inte riktigt som alla andra och längtar nästan alltid till morgondagen, för att få gå till skolan. Haha, på lördag är det öppethus på stora sätra. 
Och sen är det tisdag ock, åååhhh! Dock lite nervöst. Men glädjen vinner nästan alltid över nervositeten. Nu gör den det iallafall. Och någon gång innan tisdag väntar ett möte. Åh. ♥ Så härligt det ska bli. Och på torsdag nästa vecka är det ungkväll! Toppen!
Och det som jag längtar mest till; LONDON! Inte långt nu... drygt 2 veckor. Var och växla in pengar idag, och lämnade ledighetslapp. Nu är det pågång! Nu lever jag igen!


Livet är fint.

Fint. Galet.
Sov ju hos Foffe igår. Åh, herregud vad bra det här kommer blir. Söta vi är. Otroligt.
Sedan kalas hos kusin i Hille, som förövrigt bor i Göteborg. Så det är ju inte allt för ofta man träffar henne.
Sedan dans! Var så roligt som jag mindes det. Snacka om otränad. Kommer ha galen träningsvärk i låren imorgon, känner redan nu. Hahah! Kuuuul med trapporna på skolan imorgon. Kommer dö. Tacksam över att vi inte ha några lektioner på 4e våningen imorgon, för trapporna är verkligen hemska. Haha.
Dessutom är det ju helt okej att börja typ halv tolv imorgon.

Livet känns liksom ganska okej. Just nu.

Regnet öser ned, och löven virvlar kring mina fötter.
Vinden griper tag i hela min kropp. Puttar den frammåt.
Det är medvind nu och mörkret känns fortfarande långt borta.

Åtta. Rosetter.


Tan linda como el día en que la conocí.

Okej, bara lite kortfattat.
Skolan känns fortfarande toppen! Dock lite skeptisk till våran svenska lärare svensklärare och våran engelska lärare engelsklärare, men är väl så kräsen efter nian ;) Lika så med matten, haha.
För övrigt tror jag att mina favoritämnen kommer ändras helt under den här terminen. Iställer för att tycka om svenska och slöjd så komemr jag nog tycka mycker om samhällskunskap, historia och kanske spanska. Åh, våran spanska lärare är så härlig! På måndag kommer jag börja efter lunch, men inte dem som har språk 1, MOHAHAHA. Dessutom så på A-lektioenen med spanska på fredagarna ska vi ägna till läxförhör, och B-lektionen till att lyssna på musik eller leka, mestadels. Så härligt!
Oj, nu blev det ju inte kortfattat.
Allt känns toppen ialafall. Angående skolan alltså. :)

Åh, jag minns.

Ålltså. Nostalgi på hög nivå!




För övriga bra dag. Men har ingen ork till att skriva här ikväll.

Dem gula, dansande sakerna på marken skriker att nu, nu finns det ingen återvändo.

Mycket prat om skolan nu jagveeeet, men alltså, uppgiften vi fick idag var faktiskt rolig. Vi fick ett senario, som var att det skulle bli ett nytt världskrig, som skulle leda till jordens undergång, som skulle sätte hala världen i brand. Men det var någon snubbe, som hade en stor båt, som han sålde ut femhundra biljetter till.
Med den båten skulle dem åka ut till en obebodd ö i Stilla havet, och dem var dem ända överlevande.
Så våran uppgift var att bestämma hur dem skulle bygga upp ett samhälle. Hur allting skulle fördelas. Om det skulle vara mordernt med bilar och fabriker och likt dagens, eller om det bara skulle vara väldigt enkelt. Hur börjar man om från grunden? Hur skulle man göra med jobben, och hade pengar något värde? Vilka skulle jobba? Skulle det finnas skola? Sjukhus? Vilka bestämde? osv. Otroligt svårt! Men kul!

Sedan hade vi lunch och efter lunchen 4 timmars engelska prov men typ 40 minuters paus. TJOHOO men jag behövde inte alla fyra timmar. Men tappade koncentrationen rejält under ordkunskapsdelen. Hahaha. Åh, gillar inte engelska.


"Konsten att förstå, veta och återskapa information."

Gaaaaalet bra dag! Igen!!
På morgonen hade vi vetenskap, och åh herregud, Linda hade rätt, läraren är toppen! Under lektionen hann hon använda orden "miffo" "jävla bitch" och "hash-tomte". Haha, nej men åh vad bra hon var. Så flummig lektion. Pratade om vetenskap. Och oj, vad galet smarta och filosofiska personer vi har i vår klass! Trivs!
Eftermiddagen var inte fullt lika kul. Tre föresäsningar om spanien och spanska. Sammanlagt typ 2,5 timmar. 15 min rast mellen varje. Dooog under den sista av rastlöshet. Sista läraren vi hade bröt på ungefär 40 olika språk. Och tänk er spanska med finsk brytning. Hemskt! Dessutom stavade hon universitet som universität.

Men efter skolan så åkte jag och Jojo till stora sätra, för att häsla på, och har nog aldrig förut känt mig så omyckt! Alla lärare liksom sken upp när dem såg oss. Och Hanna, det vi frukatde har hänt. Iallafall en utav dem. Lite senare dök Ida, Lina och Foffe också upp. Vi pratade självklart mest med Tanja och Katta, eller... dem andra pratade inte så värst mycket med Tanja, haha! Men åååååh så skönt det kändes att träffa dem igen! I mer än en minut alltså. Ååååh..
Den 3e september är det öppethus på storasätra. kl10. Ska absolut vara där!

Jag har huvudnyckeln. Och den kan låsa upp alla dörrar.

Alltså. Skoldagarna blir bara bättre och bättre, och klassen känns bara mer och mer som en klass. Var på stan med Anna och Petra (klasskompis) idag efter skolan. Behövde mappar till skolgrejer. Och imorgon får vi våra skåååp! Otroligt skönt!
Köpte äntligen ett till anteckningsblock som jag har tänkt på ett par veckor nu. Alltså, inte ett till skolan, eller jo det också, men ett annat, som jag ska ha till andra grejer. Haha, hur många har jag nu egentligen?! Alldes för många. Men jag har dem för min egen skull. För att kunna läsa och blicka tillbaka senare, om några år. Åh, vad kul det kommer vara att läsa då! Speciellt eftersom jag delar upp dem i olika områden.
Men så intresant...
Imorgon ska jag och Jojo till SSÄ, förhoppningsvis. Om nu inte Katta slutar väldigt tidigt. Men har ju pratat med henne. Och hon skulle smsa on hon åker innan vi har kommit dit (:
Nu ska jag borsta tänderna.

Jag gav upp för länge sen.

Oj, herregud. Hösten är här.

I see your point. PRAT!!!



Haha, åh. ♥

Kloka människor gör inte sin rörst tillräckligt hörd.

!!!!!



Oj, herregud, helt galet bra!

Oj, herregud, väck mig!

Livet känns helt fantastiskt just nu!
Fantastisk dag, med fantastiska Jojo!
Linda hämtade mig vid halv ett, och sedan åkte vi och hämtade Jojo. De lämnade av oss hos dem, och sedan efter ett tag så åke dem iväg :) Vi har ätit pizza, och ben&jerrys, och vi mår båda fortfarande lite halvilla, men innan vi lägger oss ska vi väl kunna få i oss chokladen och resten av godiset också antar jag!
Vi har för övrigt varit duktiga och ett Ozzy ögondroppar. Lill knossen!
Vi har kolat på massvis av vänner-avsnitt, och nu sitter vi och kollar på livespelningar med Winnerbäck. Efter att ha rotat runt bland alla filmer kom vi fram till att vi ville se den. Haha!
Livet känns föör bra!

Bara när du tittar bort vågar jag andas.

Mitt liv känns för bra. Lite lurigt. Det är hösten.
Efter att ha sprungit runt som en tok på mitt rum och plockat bland massa papper, slagit in paket och fixat en massa saker så tror jag att jag öh, inte behöver fixa nå mer. Haha!
Imorgon kommer syster och hämtar mig och sedan Jojo, så ska vi ta över deras hem för en natt. Höhöhö, vet inte hur mycket jag borde skriva här med tanke på att hon läser min blogg. Höhöhö. Nej, men vi ska passa deras hund bara, och äta en massa nyttiga saker :)
Känns skönt med helg nu. Så man kan smälta alla intryck och allt nytt lite grann. Fast jag ser fram emot måndag! På morgonen ska vi prata studieteknik, och på eftermiddagen ska vi göra en matte diagnos. Inte helt kul! Haha!

Roger är allas våran bästa vän!

Oj, fantastisk dag! Nästan alla i klassen har börjat prata med varandra och halva klassen satt tillsammans på lunchen!
Klassen känns otroligt(!) bra! Andra dagen och folk har börjat prata massor med varandra! På förmiddagen fick vi först skriva lite om oss själva och så, för att lärarna ska lära känna oss snabbare. Sedan var det PENNBYTE! Hahaha, fruktansvärt kul! Vi blev indelade i grupper, tre-och-tre, och varje grupp fick en penna. Sedan skulle man ut i skolan, eller på stan, eller vad man ville, och försöka byta till sig så bra saker utav den här pennan. Vi var bra!
 Tillslut hade vi: en strömming, en böckling, ett stort paket tunnbröd, en oöppnad te-latte flaska, två presentkort på 150 kr/kort på någon sminkprovnings grejsomojs, och grubbelgubbar! Ja, allt detta kan man alltså få för en penna. Haha! Åh, men otroligt kul var det! Vi gick först till HM, där vi fick 4 st "vip-inbjudande" med 20% rabatt och gratis frukos för två. Haha, dessa använde vi oss av när vi bytte till oss det andra, och fiskarna fick vi!
Efter lunch så skulle vi till bollan och göra en massa sammarbetsövningar, och jag tycker sånt är kul! I slutet fick vi även veta vinnarna av pennbytet, och det var en grupp som hade fått en stor, pappkartongs seafun-gubbe! Haha, han döptes till Roger, och ska stå i vårt klassrum. Han är vår klassmaskot. Han ska få vara med på varje skolfoto, och på studentflaket! Haha!
Jag tycker om min klass! Känns som att det inte kommer bli några grupperingar. Visst kommer självklart man vara mer med vissa och så, men jag tror inte att det kommer bli som två grupper som snackar skit om varandra. Allt känns jättebra! Alla verkar trevliga, lättsamma och roliga!
Åjusste, de i min penngrupp var jättesnäll som lät mig få ta-latten! Åh, nu ska jag gå och köpa lättmjölk, för det ska blandas med det! Hej!

how to make a gif

Vad jobbigt det är att lämna något som ligger så nära hjärtat.

Vad jobbigt det känns att veta att man aldrig mer kommer gå på den skolan man tycker så mycket om, och ligger så nära hjärtat. Alla lärare. Alla i 9A var fantastiska. Varenda en.
Men har haft tur som hade en sådan fin högstadietid med så fina personer. Iallafall de två sista åren.
9A S1B

Åh, snacka om blandade känslor! Så glad åt allt nytt. Att få lära känna nya personer. Men saknar storasätra något fruktansvärt! Och fina 9A. Fast vi är ju inte 9A längre. Alla var fantastiska. Varenda en. Inget kommer någonsin bli lika dant igen. Fast det vill jag inte heller. Det ska inte bli som på stora sätra. Inte samma skämt om te-påsar, sköldpaddor, maxmål, och cruisingkvällar. Det ska bli som på Vasa. Jag saknar det gamla men vill ha nytt. Så himmla blandade känslor. Så svårt att hålla isär dem och veta vad som är vad.


S1B!!!!!!

Ouaaaaah!! Känns super!
Första skoldagen på gymnasiet och allt känns toppen än så länge!
Nöjd med klassen, tror det blir bra! Fick gå med båda Anna och Danne, trots att det blev tre stycken sam-ettor. Dock är ju en internationell. S1A, S1B (tänker bara på HSB och SB12, hahaha) och S1I. Nöjd med lärarna också, dem verkar så enkla. Inte om ständiga. Dock aingen förrvirrade. Men men, jag är ju van vid att ha förvirrade mentorer! Minst sagt!
Idag var det först samling i aulan, för att sedan samlas med klassen och gå till sitt hemklassrum. Där pratade vi lite och så, och fick intervjua varandra. Sedan tog vi en runda runt i byggnaden och till matsalen, och åt lunch. Matsalen var otroligt(!!) liten! Men det funkar ju ändå! Efter lunchen samlades vi i klassrummet igen.... 214 om jag inte missminner mig, och sedan skulle vi på tipspromenad i byggnaden. Haha.
Allt känns finfint iallafall!
Imorgon ska vi på stadsvandring+pennbyte.. vad nu det än är. Och sedan till bourlongern. Längtar!
Känns konstigt att gå hem från skolan utan att ha någonting att plugga till! Haha!


Åh, hej slumpen. Gift dig med mig.

Åh, dagarna blir bara bättre och bättre! Tycker saker och ting är så häftigt. Hur slumpen kan göra allting så bra. Nästintill prefekt!
Vilken tur att min kusin som jag planerat vara med idag var sjuk. Vilken tur att jag ville vara med Anna. Vilken tur att Anna inte hade någonting för sig. Vilken tur att det var fint väder så vi kunde vara ute. Vilken tur att vi gick till ica. Vilken tur att lärarna hade lunch just då. Vilken tur att Jenny och Tanja skulle till ica.
Åååååååh, glad! Så ja, idag har jag träffat Tanja. Och åh, vet ni? Hon verkade faktiskt glad att se mig, på riktigt. Och åh, det gör mig så glad. Fast jag var nog gladare. Hahaha.
Nu ska jag äta, sen ska jag vara mer med Anna. Jag färgade håret på henne.. eller slingade. Blev, till min förvåning, riktigt bra!


Nu kan jag med säkerhet säga att mjölk med honung ÄR gott!

Hjälp, jag är så glad över att sommarn är slut. Känns konstigt att säga det.. har aldrig tänkt att jag skulle kunna känna så. Så mycket har blivit omvänt och tvärtom på sista tiden. Jag har nästan börjat hoppas på att slippa alla jobbiga tankar den här hösten. Visst känner jag av dem mär mörkret lägger sig, men inte alls på samma sätt som tidigare. Jag känner inte att sorgen och ensamheten biter tag i mig. Känner inte att jag krymper och slocknar. Känner inte att jag försvinner. Hittar ingen förklaring på varför. Kanske har jag vuxit. Kanske har jag förändrats. Dock är det ju bara augusit än så länge. Har ju hela hösten framför mig. Det kan ju komma när som hellst. Men jag känner inte alls samma fruktan för det. kanske orkar jag inte. kanske har jag tröttnat. Att det bara är att ta sig igenom det. Jag vet inte säkert. Jag får vänta och se. Men det konstigaste är ändå att jag längtar efter 14 grader, jag längtar efter gula och röda löv, jag längtar efter mössa, och längtar efter halsduk. har aldrig gjort det förr. Vad händer? Kanske beror det på att jag har upptäckt allt fint jag har att bära med mig? Allt fint jag har just nu? Allt fint jag kommer få uppleva inom snar framtid, och allt fint jag har att uppleva om flera flera år. Hjälp, jag förstår verkligen ingenting. Nej. Men jag klagar verkligen inte.


Och stjärnorna syns mitt på dagen.

Åh, så jag längtar tills torsdag!! Helt sjukt! Ville bara säga det! Kan inte förklara! Ååååh!
Imorgon är sista dagen på sommarlovet! Haha, åh! Ska bli så galet kul! Spännande! Är faktiskt inte ett dugg nervös, bara förväntansfull! Pirrar i hela kroppen! Och än är det bara tisdag! En dag imorgon med! Haha, ååh! Vasa! Detta är så otroligt osammanhängande! Bara en massa ord hit och dit! Åh, så jag ser fram emot att få träffa de i min nya klass! Ska bli så spännande att få se vilka jag ska gå med..  Hoppas klassen blir bra! Det blir den säkert, men ingenting kommer någonsin slå 9A! Men det blir bra det vet jag. Hoppas jag hamnar med roliga personer. Åh, så spännande!

Det är vinter i Afrika och katterna sover.


Åh, vad bra jag mår! Helt galet!
Var me Hannapyttipanna idag. Vi bakade kladdkaka, och ååååh, den var god! Lyckas aldrig göra en bra kladdkaka! Antingen blir den inte kladdig alls, eller för kladdig. Och ja, kladdkaka kan faktiskt bli för kladdig. När den rinner ut över diskbänken så anser jag att det är liiite för kladdigt..
Hur som hellst så tog vi en bit. För att senare sätta oss och äta direkt från formen och sparade kanten till mamma. Mycket fint.
Det var ju även tänkt att vi skulle gå och hälsa på storasätra idag, men så blev det inte. Katta sa att dem var ganska upptagna idag, och föreslog att vi skulle komma dit i slutet av veckan istället. Så då gör vi nog så. Dock så vet jag ju inte alls hur länge vi kommer gå på torsdag och fredag, men hjälp, vad jag längtar!
Ska bli så spännande! Ny klass, få lära känna nya människor, ny miljö, åååh, vad jag gillar nytt! Övertygad om att det kommer bli fina år!
Åjusste, vi träffade Ingemar idag! Inser att jag även saknat honom under lovet! Han undrade vad vi skulle gå, när vi svarade sa han "Åh, vad bra! Då kan du (hanna) gå med i NF, och du (jag) gå med i Runa! Jag var ordförande i Verdandi!(stavas det så?)" Jag och Hanna typ "WTF?"
Hahahaha, åh.

/Kärlek. T.

Oj, herregud vad nöjd jag är!

Åh, aldrig tyckt om mitt hår så mycket som nu! Älskar färgen, och dessutom så kan jag dra fingrarna genom det i duschen utan att det blir knutar innnan jag har haft i inpackning. Åh.
Dessutom är det jättefint i min vintermössa! Annars gillar jag inte vintern speciellt mycket. Haha.





 Typ sådär ser det ut utan mössa.. fast färgen synns inte riktigt.

Idag har mitt rum luktat nystädat och hårfärg.

Åh, en sådan fin dag! Enkel.
Har hunnit med en himlans massa! En sväng förbi pappa i väntan på Malin, sedan en snabbis ner på stan med henne, mötte Ida och Lina på bussen, och de skulle träffa Matilda som bor i Italien, så fick träffa henne också! Jag köpte hårfärg, och sedan lite lite skolsaker. Gah, mår dåligt av att tänka på att jag måste spendera mina egna pengar på sådant! Har liksom alltid fått det gratis innan!
Efter det har jag hunnit med att både damma och damsugit! Åh, så skönt det kändes efter städningen! Mitt rum har varit så rörigt under mamma och pappas semester. Blev ju bara snabba svängar hem, och inte tänker man då på att hålla ordning! Men nu är det fint som innan! Har även vart duktig och diskat, och sedan färgade mamma håret på mig! Åjusste! Klippte även lugg idag! Trivs super såhär! Synd bara att färgen inte synns riktigt i webben.. Det är typ mörkrött.. Vet inte riktigt själv, eftersom ljuset är så konstigt överallt.. Syns imorgon iallafall..!


Soldroppar.

Har nu bestämt mig för att sluta skriva i den gamla bloggen helt. Men har en annan. Haha. "Vilket fasligt flängande mellan alla bloggar!" tänker säkert ni, men nu känner jag mig nöjd. Tror jag. Det återstår at se. Haha, men ni kan ju kika in här! 

Update: öh.. det finns en länk där.. men den synns inte... Höhö, om ni inte hittar den så klicka mellan de här punkterna! .Ny blogg.


Dagens i-landsproblem!

Beslutsångest!
Ska jag klippa lugg nu eller senare närmare vintern?!
_____________________________________________________________________________________________


.........................................................................................................................................................................


fina, smarta vänner har jag också!



Åh, var och fikade med denna smartfia idag! Hanna alltså. Så härligt lättlurad och ganska korkad ibland. ♥

ååh!....!

Åh, jag är så glad så glad sågladsågladsåglad! Jag och Hanna ska till storasätra på tisdag och hälsa på! Åh, längtar! saknar! Åååååååh!! Så Glad!! Wooooooooh! Åh! :D

Ropa, hela världen ska höra dig!

Glädjer mig åt att det finns personer som är så härliga så man bara måste skratta!

Sju. GIF'ar

how do i make a gif

Dem ger så mycket mer liv än en vanlig bild! Även bra om man vill visa många bilder men inte vill bomba bloggen. Dessutom är den här GIFen en mycket fin sådan!

Vad vore väl en bal på slottet?

FISK
 Bästaste Johanna gjorde en earcuff åt mig idag, synns ju inte riktigt, men den är fin iallafall!
Tänkte att någon dag så ska jag lägga upp bilder på alla nya kläder jag köpt.. kanske imorgon!

Inte ens på låtsas kan det vara riktigt.

En viss Maja visade den här för mig förut, och åh, så mäktig den är!


Vi är klaraste blå, grön, röd, lila, gul och allt därimellan i en färglös värld.

Det är konstigt. Inte som det brukar. Har sett masvis med alldes för torrt gräs, och gula  löv, men det känns ganska skönt. Riktigt bra. Hela sommarn har jag känts som en bomb i väntan på att få sprängas. Nu har den sprängts. Nu känner jag mig nöjd. Nu får hösten komma om den så vill.
          Jag brukar bli så nere under hösten, och vintern för den delen. Men nu är jag berädd. Men den här hösten skriker förändring! Ny skola ny klass, förhoppningsvis flytt, en utomlandsresa och en tillkomling till familjen.
Jag har bestämt mig för att den här hösten ska mycket förändras, iallafall jag. Allt ska vara på samma sätt, fast bättre.
          Den här sommarn har kännts som ett tidsfördriv. En paus, från livet. Men man kan inte stoppa livet. Nu vill jag vakna. Vill inte att det ska stå på paus. Snart börjar skolan. Längtar.
          Visst har det varit en fin sommar, jag har gjort mycket roligt, fått vila ut mig. Men jag har saknat skolan.
Allt har varit så stillastående. Snart blir det fart igen. Snart blir det liv. Ja, snart är det dags att vakna. Och jag kommer vara utvilad. Jag kommer vakna utvilad. Full av energi och kraft. Denna höst ska få stå för förändring. Jag vet inte riktigt hur än, eller på vilket sätt, men det märker jag nog.

Kärlek/ t.
..............................................................................................................................................................


Sagohimmel.

  
  
  

Spela under tystnad så förstår vi varandra.

Det har aldrig kännts härligare att leva! Nästan.
Idag åkte vi från Vaxholms camping till Västerås camping, vilken skillnad! Men på vägen hit så stannade vi i Barkaby, och mamma köpte en fin bok till mig, och åh, hon i kassan gjorde mig så glad, hon såg sådär lagom stressad och upptagen ut som folk i kassor gör, men så när vi kom och skulle köpa boken så sken hon upp och såg så glad ut, och åh, blir så glad av sådant folk, som ler, trots att dem är upptagna. Åh, jag vill kunna sprida samma glädje!
Tänk om alla tog sig tid att le, vad mycket gladare alla skulle bli!

Efter att ha varit här i Västerås en kväll, så beslutade vi oss för att stanna en dag längre, så vi kommer hem på tisdag. Underbart här. Så organiserad och genomtänkt camping.

Vackra värld!!

Kärlek/ T.

RSS 2.0