Bara en tråkig uppdatering om min tillvaro just nu.

Nu är jag hemma från stugan. fast var ju på Gräsö med finaste Amanda innan dess! Åh, fin helg!
Jag åker tillbaka till stugan imorgon, fast då följer Anna med. Hellst av allt skulle jag vilja stanna hemma, men det blir ju iallafall 100 gånger bättre med en kompis med! På (troligtvis) fredag så hämtar mamma mig, och kansker Anna, så åker vi till en camping någonstanns. Sedan ska jag till Västerås, till en camping, och träffa Moll, och sälja min kigurumi.
Dessutam har jag fått min klänning, och åh, den var så underbar som jag hade hoppats på! Mamma har köpt en pippi-tröja åt mig också som har kommit! Har köpt tre par nya tighs också.
Idag var jag, pappa och Sussie i Tierp och kollade på dragsterbilbrumbrum sak. Kan ha varit det tråkigaste jag har gjort på hela sommarn, men om vi inte skulle åkt på det så skulle jag nog inte varit hemma just nu, så, det var ju bra ändå. Pappa köpte en tröja åt mig där, i XXL, så nu har jag en jäääättestor sovtröja. Älstar't! Känner att min meteriella lycka nästan är på topp!
Vad med då, jo min mobil har gått sönder, men har en annan just nu iallafall.. och öh... jag skulle behöva klippa och färga om håret, det är alldes ljust och fult i topparna. Annars har det inte hänt så mycket mer.

Kärlek/ T.

Ja, det var ett tag sedan nu.

"En regel, gå inte under."

Ju mera dom spottar på mig, desto snabbare kommer jag blomma

Denna låt ger mig gåshud och tårar av lycka."Håll hårt i din goda vän, för där ute finns det gott om ormar
Gå med dom som vill dig väl, även om dina fickor är tomma
Glöm dom som vill sänka dig, sudda bort bad minded tjommar
Ju mera dom spottar på mig, desto snabbare kommer jag blomma"

Torsdag.Jag tycker om rosetter! Tänk vad en röd liten rosett kan göra med en tråkig klädsel! Rosetter ska någon gång få hamna i kategorin med saker jag tycker om!

Sex. Te.Vad är mer värmande än en kopp te? Speciellt gott blir det i en fin te-kopp, jag har en fin te-kopp. Och det ska varken vara socker eller mölk i. Jag dricker helst lösvikts te, har fina kompisar som har gjort att jag har lite svårt för te-påsar..
Jag gillar te hursomhelst.

Världens bösta trio, fast vi är ju bara två! ♥

Ååååh, världens bästaste Amanda följer med till Gräsö i helgen med husbilen! Tjoho vad kul vi kommer ha! Tjohoooo! Åh, vi ska prata om allt och ingenting, och bada, och leka i lekparken, och dansa! Och, åh! Bästa vi! ÅÅÅÅÅH! Längtar! ♥

Dag 28 – Det här saknar jag

Oj. Att vara liten. Jag saknar att vara liten.
Att inte bry sig så mycket. Att inte veta så mycket. Att inte förstå så mycket.
Att leka gurragömma utan att folk tittar konstigt. Att hoppa i vattenpölar utan att folk blir sura. Att kunna vara i nuet och glömma allting annat.
Allt var så enkelt. Så lätt. Man behövde inte kunna, inte förstå. Man var ju bara ett barn.
Ja, jag sakar att vara liten.

Härliga människor är härliga

Haha, åh, främlingar som pratar med en är så uppmuntrande!

-Tja!
-hej...?
-Läget?
-Jo. det är bra..
-Ah, äru från Sätra eller?
-Haha, ja
-Okej, hur gammal äru då?
-15..
-Aha, oj, trodde du var typ 18..!
-Hahaha, okej.
-Vart skaru då?
-Hem..
-Vart haru vart då?
-Har träffat kompisar
-Okej, lite fest eller?
-Hahaha, nej..
-Okej, men hare så bra!
-Du med.

.............................................................................................................................................................

 

Känner förövrigt att detta är en väldigt bra ego-dag. Ego dagar är lika med tyckerjagärsöt-dagar. Därför två finfula bilder på mig och min mysiga tröja.

Dag 27 – Min favoritplats

Äntligen en som inte var så svår!
Det finns 5 ställen som jag trivs extra bra på. I skogen, nära havet, i skolan, i kyrkan och i stugan.

Jag älskar naturen, och det känns så fridfullt i skogen, lika med havet. Jag finner lugn i naturen. Behöver jag lugna ner mig så går jag ut i skogen, eller någonstans nära vatten. Jag kan inte riktigt förklara varför, det kanske inte finns någon förklaring varför.

Varför jag trivs så bra i skolan känns alldes för personligt för att förklara så vi hoppar till kyrkan. Utan kyrkan skulle jag absolut inte vara samma person som jag är idag. Kyrkan har hjälpt mig otroligt mycket, och den har varit en del av mitt liv så otroligt många år nu. Där har jag träffat så många fina personer, och upplevt många fina stunder. Där känner jag mig som hemma, där känner jag att jag hör till. Där är jag.

Min stuga älskar jag, där är det både nära till hav och skog. Trots att jag älskar at vara där ute, på en ö i stockholmsskärgård, så kan jag inte vara där ute för länge, det har hänt så mycket där ute, som jag inte klarar av. Allt blir så verkligt där. Alla känslor är så nära på något sätt. Man kan riktigt ta på dem, känna på dem, lukta och smaka på dem. Men det törs jag inte, så jag låter bli.
Det är så mycket som blir enklare där ute också, jag tänker inte lika mycket.

Sedan har vi ju Undersvik också. Men jag vet inte. Samma sak där, allt är så nära, alla känslor. Som i stugan, fast istället så blir mycket jobbigare. Men jag gillar Undervik.

Dag 26 – Mina rädslor

Eftersom jag har tröttnat på den här listan ganska mycket så hoppar jag över ett par dagar. Men det får man :)

Jag är otroligt rädd för ensamhet och mörker, samtidigt som jag älskar det. Jag älskar läskiga saker. Jag gillar att vara rädd. Lagom rädd. Jag gillar sådan här mystisk rysande rädsla, men inte extrem rädsla som skapar panik och låsning i huvudet. Jag är otroligt mörkrädd, men jag tycker mörker är mysigt. Jag älskar att vara ute sent på kvällen när det är mörkt, det kan finnas vad som helst där.
Ensamhet gillar jag om jag har valt det själv, annars gillar jag det absolut inte. Jag är en person älskar närhet. Klarar inte av ensamhet förlänge, blir galen.

Men sedan vet väl alla att min stora rädsla är getingar.
_________________________________________________________________________________________________Fyrahundra kronor fattigare. En klänning rikare.

Åh, världens bästa Linda har köpt denna underbaring till mig! Åh, jag dör. Fast jag betalar ju. Å, så fin!


Dag 20 – Den här månaden

Juli. Sommar.   Himlen är fortfarande blå, men det blir mörkare och mörkade för varje dag som går. Hösten är påväg, men sommarn är fortfarande kvar.
Jag vet inte riktigt vad jag har gjort den här månaden. Varit på sommarkväll, sommarjobbat, träffat fina människor, ätit körsbärspaj, och andra småsaker.
Juli är en bra månad tycker jag. Jag gillar Juli.

Åh, det flög en fågel över djungeln.

ÅÅÅH, VILKEN FANTASTISK KVÄLL!
Har pratat med massa nya personer, och fåtf nya fina vänner, utöver det har jag träffat tjugoen stycken jag känner, och åh, en utav den har jag inte sätt på en alldeles för lång tid! Har ätit en munk, lyssnat på musik, och suttit på gräsmattan och bara haft det trevligt!

Dessutom började jag jobba idag! Klev upp kl sex, och började sju. Har sopat i fyra timmar, och rensat ogräs i tre. I jobbarkläder. Varmt.
Imorgon ska jag också jobba, åh, pengar till London!
Life is good!
......................................................................................................................................................................


Dag 19 – Detta ångrar jag

Det finns nog inte så mycket jag ångrar tror jag, Jag gillar inte att ångra, det går ändå inte att göra om. Men en sak, jag ångrar att jag så länge har låtit andra personer styra mitt liv, och att jag inte insett att det är jag som har kontrollen. Att det är mitt liv. Att jag kan göra vad jag vill. Jag har låtit andra intala mig saker, och fått mig att göra saker och tro saker. Men nu vet jag att det är jag som får ta mina egna beslut och tycka vad jag vill.

Kultur. Unik. Tid. Stöd. Bra. Snackar. Fall. Jämlikhet. Saknad. Tack. Idé. Bild. Längtan. Historia. Mystisk. Kamrat. Dröm. Våga. Undrar. Strålande. Möjlig. Slut. Framtid. Start. Sorg. Glad. Världen. Beauty. Kärlek. Skrot. Hopp. Trivs. Undrar. Rätt.

 Åh, jag kan roas så mycket åt hur otroligt psykologisk jag är ibland. Jag är en sådans som ofta behöver förnyelse. Blir fort trött på det gamla. Så fick för mig att göra om min otroligt fula, gröngula spegel. Så jag letade upp gamla tidningar, tejp och tapetklister och tänkte "Men om spegeln blir finare så måste det ju bli roligare att kolla i den. Och om spegeln är fin, så borde ju även saken i spegeln se finare ut. Jag menar, om du har en tavla, så gör ju ramen otroligt mycket!

Så jag limmade fast olika delar av artiklar på spegeln, och klippte även ut små ord, fina ord, och klistrade fast ovanpå. Åh, blir glad när jag kollar på den.. i den.. på? I?


Dag 18 – Min favoritfödelsedag

Jag har väl inte direkt någon favoritfödelsedag. Alla har väl sett i princip likadana ut. Folk säger grattis och man får presenter..
Men jag kommer ihåg på lågstadiet, när man fyllde år, så fick hela klassen blunda, sen fick den som fyllde år komma fram och sätta sig i läraren stol, som var inlindad i ett fint skynke, så sjöng hela klassen för en och sedan ritade vi teckningar till den som fyllde år. Mysigt.
Men jag är ganska säker på att iår kommer bli en bra födelsedag! Eftersom jag ska på ett dagsläger med kyrkan den 15 oktober. Våga vara viktig.


"Fina fina du!"

Dag 17 – Mitt favoritminne

Dag 16 – Min första kyss
Öh, eftersom jag inte kommier ihåg så tar vi nästa dag 8D
_______________________________________________________________________________________________

Hur ska jag kunna välja ett favoritminne?! Har ju oändligt många minnen?
Men ett finns minne jag har, är från när jag var liten, och brukade leka gömma nyckel med pappa. Åh, vad jag tyckte om det. Fast vi gjorde det ju många gånger, så egentligen är det väl flera minnen.

Dag 15 – Mina drömmar

Jag drömmer om så mycket. Det är så mycket jag vill. Mest av allt drömmer jag nog om ett liv helt bestående av lycka, men så funkar det ju inte. Om den där extremt lyckliga sagokärleken, men sånt finns ju inte heller. Om en stor villa, med en stor tomt och äppelträd och jordgubbsland. Om den perfekta familjen.
Jag drömmer även om mindre saker. Som resor. Upplevelser. Åh, jag älskar att uppleva! Få erfarenhet. Om allt. Jag vill vara klok som en bok. Jag drömmer om att alltid ge de svar man vill ha, säga sånt som passar. Jag vill vara varm. Jag tror att jag är ganska varm.
Men jag drömmer även om kvällar under varma filtar tillsammans med någon man älskar. Mysiga promenader. Fina färger. Löv. Varm nyponsoppa. Snöbollskrig. Pulka. Isande kyla. Få värma sig. Slask och tö. Gul-brunt gräs. Plocka tussilago. Första vitsippan. Gå utan vinterkängor. Gå utan skor. Bada i havet. Allt detta drömmer jag om, allt detta kan jag göra. Allt detta vill jag göra tillsammans med någon.
Jag drömmer nog ganska mycket om kärlek. Ja, det gör jag.

Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?


Fem. Post it lappar.

how to make gifsPost it lappar! Måste jag ens förklara varför? Finns i alla möjliga färger, man kan sätta upp dem på ytterdörren när man ska komma ihåg saker. Eller sätta upp lite överallt, när man själv vet att man måste bli påminnd om vissa saker lite då och då. Jag har dem överallt i mitt rum!

Världens finaste. ♥

Åh, nu är jag lycklig! Fina människor kommer hit på söndag och film-myser! Världens underbaraste faktiskt!
Nu ska jag baka! Så jag kan bjuda dessa underbara människor!
....................................................................................................................................Kärlek/ T.

Dag 13- Den här veckan

Måndag- Då åkte vi ut med husbilen, jag, mamma, Benny. Till Gräsö, där Anna, Emma och Anders var.

Tisdag- Då åkte vi hem från Gräsö. Annars gjorde jag absolut ingenting den dagen.
Onsdag- På morgonen var jag hos optikern, sedan var vi hos min faster, och på kvällen åkte jag ner på sommarkväll.
Torsdag- Åkte ut till Linda för att fira hennes tjej Anna. På kvällen färgade jag håret
Idag- klev upp kl åtta. Ville hinna träffa Mattias innan han fick semester. Och ikväll ska jag förhoppningsvid träffa Hanna (:

Jag öppnar ögonen, och ser det som inte går att se.

Nyfärgat hår, en kopp te, polly och musik. Livet är underbart! Dock fick vi inte lägenheten som vi så gärna ville ha, men det gör ingenting. Trots att det är synd!

Hihi, där det var blont på håret innan, antingen tog färgen inte lika bra där, eller så missade vi, men hur som hellst var det jätteojämt. Så jag klippte bort det. Så nu är mitt hår jätteojämnt på höger sida! Hihi, men så får det vara. Jag menar, allting kan ju inte vara perfekt jämt!
Men åh, jag gillar färgen, mina ögon synns liksom.

SDanP2 on Make A Gif, Animated Gifs

Kärlek/ T.

Dag 12 – I min handväska

 Inte så mycket spännande. Mitt älskade svampbob-block. (Har nästan ett block med mig vart jag än går nu för tiden). Ett par tights (Var ute igår, om det skulle ju kunna bli kallt på kvällen) Ett par solglasögon, en sån där stress-grejjsimojs-jag-är-uttråkad-och-måste-hålla-på-med-någonting-grejj. Pengar, penna, sudd, pennvessare och mobilhörlurar.
Det finns alltså bara en massa viktigheter i min värka!

Våta kinder, och en nalle i famnen.Åh, just nu saknar jag stora sätra så galet mycket, möjligtvis mer än någonsin förr. Mitt liv blir så stillastående utan skolan. Skolan för mig har varit så mycket mer än bara ett "lektions-ställe". Det har varit en plats som givit mig trygghet, glädje, lärdom och gemenskap. Tillhörighet. Men som rektorn sa, "nu är i flygfärdiga".
Jag har fått med mig så kloka, och fina ord därfifrån. "Betyg får man inte, dem förtjänar man" "Fina, fina Tova" "Varför är ni så konstiga för?" "Du måste briljera med din kunskaper!" "Jag kommer ju sakna dig, och er, men inte klassen." "Säg inte jag kan inte! Jag får allergiska utslag!" åh, och så mycket mer. Allt detta har lärare sagt till mig.
Jag tror att jag har lärt känna några utav världens finaste människor. För dem har antingen varit elever i (f.d) 9A, eller lärare på skolan. Åh, Katta, Jocke och Tanja, guld värda!
Jag är glad för att jag har fått upptäcka mig själv under tiden på stora sätra, att det har gått som det har gjort, att jag är den jag är- som jag är. Att jag har ansträngt mig, fast jag inte orkat, men för att jag velat. Tack vare lärarna. Önskar jag fick komma tillbaka i höst, men tyvärr. Underbara år, men nu är dem över.


Räcker inte hud? Nej, även denna dag måste man klä på sig.

6gy4cQ on Make A Gif, Animated Gifs

Man är skicklig om man lyckas visa dagens outfit utan att vara allt för fjortis!

Dag 11 – Mina syskon

Hjälp! Nu slog det mig hur otroligt lite jag vet om mina syskon!

 Linda- Alla mina syskon är otroligt gamla, och linda är född 4 september 1985. Hon tycker om ben&jerys, att resa, vara med famlijen och kompisar och när hon var liten ville hon bli en apa. Linda sjunger alltid, men det gör inte så mycket.
När jag var liten brukade vi stå i hennes rum och dansa, och vi brukade kolla på Grynet, vilket vi fortfarande gör ibland. Jag älskar min syster så galet mycket!

 Anna- Ännu äldre! Född 30 april 1983. Öh, vad tycker du om? Sitta och peka åt Anders när han arbeter (: Gosa med hennes dotter Emma som är världens bästa! Vara ute med husvagnen, och grilla. Förut sjöng jag och Anna alltid sing star eller spelade buzz, mest sing star. Ett minne jag har från när Anna bodde i Sätra är när eannes man Anders sitter vid datorn, och det kommer upp en ruta på skärmen, på engelska, och jag fråga vad det betydde, och hon sa "fil överförs" och jag tycker det är jätte kul att det skulle stå "fis överförs" för jag hörde fel.
Lika mycket älskar jag Anna!

 Dennis- Född 89, den 12 Maj. Jag kommer ihåg att när vi var små, så brukade vi leka gurragömma. En gång hade jag gömt mig under köksbordet, och han kollade i kylskåpet, och tog ut en ketchus flaska och ropar "Hallå? Är du här inne??!.. nehe.." Och självklart kan inte jag hålla mig för skratt, så han hittar mig (:
Dennis gillar att åka skateboard och, öh, träffa kompisar! Älskar bror min!


Sedan har vi ju Malin och Mattias också. Lägger inte upp någon bild, men dem är ju helt klart värda att nämna! Dem är Sussies, pappas tjejs, barn. Malin fyller 12 i år och Mattias är 10.
De är roliga att vara med, och vi gör mycket kul. Fast ibland kan dem vara ganska irriterande, men det är väl så det är med småsyskon tänker jag ;)


Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag

*Sätter på systemkameran* "Byt batteri"
*Försöker sätta på digital kameran*- startar inte.
Hurra för webbkamerabild!Svart tröja med knappar- ärvt av någon syster, så vet inte vartifrån den kommer
Lappade jeans-shorts- H&M
Blåa tights- fått av mamma, vet inte varifrån (:
Halsband som inte synns- jc

Det finns små blåa hästar här i världen.

Hela kvällen har jag suttit invirad i en filt på campingen på Gräsö (:
Det regnar här, men det gör ingenting. Det blir lite höstkänsla över det hela. Konstigt nog längtar jag till hösten. Det väntar så mycket bra i höst. Börjar gymnasiet, åker till London, och massa annat bra. Efter i midsommras kommer det bara bli mörkare och mörkare ute. Konstigt nog känns det inte så tokigt ändå. Fina färger i höst. Tända ljus och nyponsoppa. Varm choklad, kompisar, tjocka täcken och film. Promenader bland höst löv.
Jag längtar faktiskt lite.
Kommer få träffa många nya personer i höst. Ny klass. Ny skola. Nytt allt.
Trots att jag vet att även denna höst kommer bli jobbig, så gör det inte så mycket. Jag vet ju om det, och det finns allid ljus. Trots att jag kommer känna mig så liten när mörkret omsluter mig, när kylan griper tag i mig. Det kommer bli kallt och mörkt, inne som ute. I mig som i naturen. Och trots att jag kommer sucka över alla läxor, och över allt som blir tio gånger jobbigare på hösten, så tycker jag det är mysigt. Det gäller bara att jag ska komma ihåg att jag tycker det, när väl hösten kommer.

Åh, kolsyra i hela kroppen!

Nu bubblar det i mig igen!
Idag ska vi ut med husbilen, mamma, Benny och jag. Till Gräsö. Min syster och hennes dotter, Emma ska ut med deras husvagn också!
Åh, mys!
Ska försöka hinna med listan också!

Dag 09 – Min tro

Jag tror på allt. På tomten. På Gud. På andar. På ödet. På påskharen. Och på kärlek. Och allt därimellan. Eller, det finns en sak jag inte tror på- tandfen. Det är ju bara löjligt.
Allt annat tror jag på. För, jag menar, varför skulle det inte finnas?
Jag tror inte att den där snubben i röd dräkt och låtsas skägg som kommer en gång om året är tomten, men jag tror att tomten finns. Jag tror inte att det sitter en stor självlysande guldig snubbe på ett moln och bestämmer vad som ska ske här i världen, men jag tror vet att det finns en gud. Likaså tror jag inte på flygande lakan som låter "Buuuuh" om kvällarna. Men jag tror att det finns spöken.
Livet känns mer hoppfullt och spännande på något sätt om man tror på saker ch ting, även om det inte alltid verkar så trovärdigt, men iallafall, varför inte?Åjusste, glömde nästan! Mest av allt tror jag på små mini-kossor, med fläckar och vingar som flyger omkring i gräset, och hoppar på vattenpölar!

RSS 2.0