Ett gråsken ligger över staden i kväll, vem ska du träffa? nej ingen speciell.

Yo.
Slö-packar lite och lyssnar på min glad-lista på spotify. Har dragit på mig alla mina konventsband och imorgon drar jag iväg till Västerås. Jag är glad.
Vill bara att veckorna ska gå så det blir looov snart!


Där tystnaden talar i de tätaste skogar och djupaste dalar.

Åh. Jag blir så trött.
Först går det uppåt, uppåt, uppåt, mot oändligheten och vidare, jag är bäst i världen, allt är frid och fröjd, ÅhVadJagÄlskarLivetOchAlltÄrBaraSåBraSåJagVillLevaFörEvigt, nukörvigärnetliksom!
Sen blir det för mycket. Man tappar orken på grund av alla pepp-saker man tagit på sig som man ska göra för just där och då var det kul, sen går det bara nedåt, nedåt, nedåt. Tappar lusten, orken, viljan och allt försvinner. Man gräver ned sig i ångesten och inser inte vad som händer. Förstår ingenting. All lust försvinner. Man förstår inte vad som händer.

Sedan landar man. Och förstår vad det är som händer. Fast man inte orkar ta tag i det.
Åh.

Nu ska jag gå och äta glass.
Jag funderar på att låsa den här bloggen.

Och förra inlägget handlade om att jag träffade en gammal, mycket fin lärare till mig. Fast hon är inte så gammal. Men liksom, som jag inte har nu. Ah, ni fattar.

JAG ÄR UNIVERSUMS GLADASTE MÄNNISKA. NU VET NI. HEJDÅ. ♥

Vi dansar i gryningsljus på månen.

Äter choklad och lyssnar å en spotifylista en vän bad mig göra.
Skolan suger och jag oooorkar inte anstränga mig längre. Vänar bara på sommarlov. Har aldrig kännts skönare att veta att man får slippa skolan ett tag.
Usch vad negativ jag är nu för tiden.
Okej. Bra saker.
Det finns fin musik.
Jag har fina personer runt om mig.
Öh. Stannar där.


GÄSTBLOGG!

Heej allihopa! Idag är det Sanna här som snor Tovas blogg och hon min! Vi hade nyss Np vilket söög! Men det kändes vara mycket lättare än i 9an! Konstigt! Tova sitter här bredvid mig och lyssnar på nå skit musik , Hehe ;) Tova är världens gulligaste tjej och jag älskar henne för den hon är! Hon är min lilla ljusstråle i skolan, oavsett vilket väder och hur dryg hon tycker att jag är ^^ Ibland känns det som om hon vill döda mig .. :( HEHE! Min lilla gulliga snorvalp:D ♥

                                 


Tjugotre Fyra TjugoTolv.

Öh, det är typ ingen som klickar sig in här längre.
Kul kul.
Lika händelserikt som mitt liv. Noll.
Det finaste under mina dagar är telefonsamtal. Iallafall dag.
Efter mycket funderande under en promenad i dimman idag så tror jag att jag har kommit fram till lite vettiga saker iallafall.
Imorgon har vi nationella i svenska. Hoppas jag inte sitter vaken för länge inatt. Kan mycket väl hända att jag fastnar i en facebookchatt ikväll känns det som.
Ärs. Vad osammanhngande det här blev. Kanske. Hoppar mellan olika saker liksom. Som mitt liv. Osammanhängande.


Idag var en konstig dag. Inte mått bra under hela dagen, från när jag klev upp. Tills orden "ska vi ses?" dök upp på facebokchatten. Pratat med en vän om allt i nästan tre timmar. Om allt. Karriärer, relationer, ålder, världen, allt.
Snart ska jag sova. Ska upp och ta hant om komfirmander imorgon bitti.

Det är skillnad mellan att nudda och krama.

Åh, när ska jag lära mig att inte tänka och fundera så mycket?
Igår var jag på olofsgården, där träffade jag fina människor. Speciellt en. Kan inte sluta tänka på det hon sa. Och jag hoppas för allt i världen att hon har fel. Så otroligt fel. Jag trodde att jag kände mig själv bra, men ibland föstår jag bara inte.
Jag har håltimme nu. Fruktansvärt tråkigt. Det snöar ute, jag fryser. Sov dåligt inatt också.


tur att allt blev som det blev, hur hade det blivit annars kan man tänka,

Hejsan alla ni fina.
Idag var jag på skolan. Sen var jag på fina fina café existens och mådde sådär bra, och funderade sådär mycket som jag alltid gör där. Liksom släpper alla andra funderingar jag bär på, och bara fokuserar kring diskussionen vi är i. Eller så diskuterar man det man funderat på tidigare. Ett bra ställe att bara låta tankarna flöda liksom. Bara flyga iväg och släppa fram nästa tanke. Glad att jag gick till det stället i november, och sedan dess gått nästan varje vecka. För jag har bundit så otroligt fina relationer till människorna där så det gör mig lycklig bara jag tänker på det.

Nu ska jag gå och göra någonting annat än att sitta här.
Eller nej, antaligen sitter jag kvar här i soffan, med datorn.
Ciao~

Åh. det finns så fina människor som smyckar den här världen med leenden.

Idag är en sån där dag som bara är fantastiskt fin.
På förmiddagen var vi på högskolan med klassen, på föreläsningar om hållbar utveckling. "Hållbarhets turnén".
Det var intressent. Mitt i var det en paus, och då kunde man hämta fika, men även prata med personer från olika företag som var där och föreläste. Bland annat Coca Cola och Ikea.
En från pantamera var också där, och visade bland annat en bild på något slags "pantburksrör"  <-- en sån. Någon undrade varför det inte fanns så många sånna i Gävle, och han sa att ifall någon var villig att hjälpa till att sätta upp sånna fick de gärna höra av sig, och jag, Petra och Anna har ju inte så mycket annat för oss liksom, så vi tänkte att när vi ändå håller på så kan vi ju hjälpa till med det. Fast jo, vi har ganska mycket att göra. Men ändå.

På lunchen åt jag, Petra, Anna och Alexandra på stadshuset - igen. Kikade lite statistik och så, och ifall vi ska bygga vidare på det här med bilnyckeln på något sätt. Pratade även lite om sommarkväll, för det ska vara en modevisning, som vi ska få vara delaktiga i på olika sätt.
Alla är så possitivt inställa till det, både de i kommunen och de från statsbussarna, och det käns så härligt. Just att ha gjort något lyckat och något bra är en så enorm självförstroendes-puff. Att känna att man åstakommit något bra liksom.
Hon som vi arbetet med mest sa även att vi var välkomna när som helst med idéer ett ifall vi skulle göra något projetarbete i trean eller liknande, och det känns så otroligt skönt.

Efter lunchen var det engelska, och vi hade "låtsas- nationella" Vi skulle skriva uppsats. Jag fick beröm av min lärare, det var skönt. Det känns som att det var väldigt länge sedan jag fick höra någonting uppmunttrande från en lärare.

Sedan på historian fick vi tillbaka proven, jag todde det hade gått dåligt, men det hade det inte, jag fick det jag siktade på.

Det var en bra dag idag.

Måndag i April.Detta är vad jag har kvar i skolan. En hel del.

Idag har jag inte behövt pluggat någonting, och jag blir alltid lika förvånad över hur mycket man hinner med. Har övningskört, promenerat, pysslat och en del annat också. Det är så skönt när man får tid till saker.
Jag har även utnämnt Petra till min förstahands hata-och-prata-skit-om-skolan-kompis. Det blir en hel del sånt prat nu. Åh.
Så   opepp   på   skolan.


Han är inte här, han lever!

Hemkommen från Undersvik. Fantastiska och helt underara Undersvik. Som valigt efter ett kyrkoläger så nynnar jag på flera olika psalmer i fleeera dagar efteråt, och det är helt galet irriterande då de inte finns på youtube, eller någon annanstans på internet.

Jag var på DÅM; distriksårsmöte.
Vi satt i  möten nästan hela tiden, och det var jobbigt. Diskussionerna blev väldigt långdragna och folk tjafasade om småsaker man kunde ha släppt för länge sedan. Man kom ofta ifrån frågan i sig, och började diskutera andra saker. Personer blev irriterade, alla var trötta, min församling skämde gång på gång ut sig, och allt kändes ibland väldigt oorganiserat. Pga de långa diskussionerna kom vi efter schemat, och allting tog längre tid än planerat. Och jag tror att jag fått en annan syn på demokrati efter det här. Det kanske inte är så himlans bra ändå. Folk vet ju inte vad de röstar på, de går bara med på att det klubbas igenom för att de är trötta på att dskutera; med andra ord - Maria församling hade inte så många som samtyckte med dem. Oss.MEN. Det var helt fruktansvärt roligt! Som vanligt har jag varit en känslobomb som jag alltid är i Undersvik. Jag har haft ett överskott av lycka som brännt i hela kroppen och inte vetat hur jag ska kunna bränna. Klättrat i träd, sprungit i kylan på kvällen utan jacka utan att frysa. För när man är sådär varm inombords så spelar de faktiskt ingen roll hur kallt det är ute. Jag har skrattat mycket. Lekt roliga lekar. Njutit på bryggan med vänner, med fotande och gitarrspel. Har kännt mig sådär fri som man bara kan känna sig i Undersvik.Jag har också gråtit så jag fått ont i hela kroppen. Så ögonen svidit dagen efter, så man skakat, hulkat, och bara gråtit. Fått näsdukar och en massa kramar. Kramats med vänner som gråtit under mässan. Suttit i kapellet och tänt ljus. Tänkt. Bara varit. Det är så fint med kapellet. Att man kan vara så stilla där.Men där är det inte slut.  Vi har gjort mer än så. Vi har tagit en massa massa massa beslut. Vi har tyckt och tänkt. Påstått och hållt med. Sagt emot och föreslagit. Vi har skrikit "JA!" och "VOTERING!".
Gått på promenader, sovit dåligt i väldigt knarrande sängar, ätit mycket mat, ätit nästan ännu mer godis. Träffat fina människor, och allt sånt där annat man också gör när man är i Undersvik.

Tretton Fyra TjugoTolv.

ux_d37 on Make A Gif, Animated Gifs

Idag har jag min fina sjömansklänning. Nu när jag för en gångs skull orkade stryka den.
Om några timmar åker jag iväg till Undersvik och tar en massa beslut och sånt. Och träffar massa fina människor också förståss. Åh, vad härligt!

Imorgon åker jag iväg till bästa Undervik. Skönt skönt.
Nu ska jag fixa ny musik till mobilen så jag har någonting att lyssna på på bussen!


Mänsklig värme, snälla kom närmre.

Imorse ringde de från Svensk Direktrklam till mig. Yeeeah. Ska dit den 25e, så jag får väl troligtvis jobb :) Pengar till i sommaaaaar! :D

Just nu lyssnar jag på Korallreven och vintergatan. Har gjort det hela morgonen. Jag gillar att upptäcka ny musik jag gillar.

Jag funderar även på att köpa dessa, helt galet snygga :


.

Förstår inte grejen mad att prata i telafon pch leka döv samtidigt halv nio på morgonen precis utanför min sovrumsdörr.
Sätter på musik och skruvar upp basen. Mycket.
Snart åker alla igen. Då går jag och lägger mig.

Dreamcatcher.

Var uttråkad och fick något pysselryck. Så detta är vad jag har gjort idag:

create an animated gif


<-- Klicka
Och nu kommer väl någon sitta och sura för att den inte har någa fjädar som alla drömfångare ska ha. Men min drömfångare ville inte vara som alla andra och ha fjädrar, så den fick vara utan.

Norröra.

Hemma efter mys i stugan. Världens finaste, bästa Norröra. ♥
Två fötter på jorden följt av två ben. Huvuden i det blå, tyngdkraften är klen.

Jag liksom bara skriver och skriver.
På torsdag börjar alla nationella. Tjoho. Måste gå bra.
Efter det åker jag ut till skärgåren i några dagar. Sen är det lov. HELT OKEJ.

Fotografisk bild

Tjo, loggade in på studie-val sidan idag, för att kolla vad jag hade fått för individuellt val. Kom in på mitt andrahandsval, fotografisk bild. Känns väl helt okej. Hade helst velat komma in på mit första handsval, litteratur, men det kanske bli skönt med ett ämne som är lite mer praktiskt, och inte bara läsa läsa läsa och skriva skriva skriva. Nu kanske det blir läsa fota fota och skriva fota fota. 

"Ämnets syfte

Undervisningen i ämnet fotografisk bild ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper om fotografisk bildkommunikation samt färdigheter i att kommunicera med fotografiska bilder. Detta innebär att eleverna ska ges möjlighet att utveckla kunskaper om och färdigheter i idéutveckling, komposition, ljussättning, kamerateknik, färghantering, bildbehandling och utskrift.

Bildens estetiska kvaliteter har en viktig roll i kommunikationsprocessen, och därför ska undervisningen ge eleverna möjlighet att utveckla kunskaper om den fotografiska bildens estetik. Undervisningen ska också leda till att eleverna utvecklar kunskaper om olika aspekter av bildpublicering och vikten av ett etiskt förhållningssätt. För att eleverna ska kunna placera sina egna bilder i ett sammanhang ska de ges möjlighet att utveckla kunskaper om fotografiets historiska utveckling.

I undervisningen ska eleverna ges möjlighet att använda olika metoder för att utveckla kreativa idéer. Förutom den digitala tekniken kan analogt foto och mörkrumsarbete användas. Eleverna ska ges möjlighet att söka svar på frågor som rör bildens berättande samt granska och tala om egna och andras bilder. Därigenom ska undervisningen bidra till att eleverna utvecklar ett språk för ämnesområdet samt förmåga att analysera, tolka och värdera fotografier i deras olika sammanhang."

april. ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Det är April

Och jag väljer at se snön som et aprilskämt. Haha.
Väredgudarna bara driver.

Idag har jag varit på ikea och ätit glass med Petra. Sedan åkte vi ut till systeryser.
Jag borde hitta en människa med en laminator.
På torsdag är det nationella.
Tjoho

Fast annars är mitt liv ganska tjoho. Det måste bara bli varmare så jag kan använda min hatt.
TJOHOOO!

RSS 2.0