Fotografisk bild

Tjo, loggade in på studie-val sidan idag, för att kolla vad jag hade fått för individuellt val. Kom in på mitt andrahandsval, fotografisk bild. Känns väl helt okej. Hade helst velat komma in på mit första handsval, litteratur, men det kanske bli skönt med ett ämne som är lite mer praktiskt, och inte bara läsa läsa läsa och skriva skriva skriva. Nu kanske det blir läsa fota fota och skriva fota fota. 

"Ämnets syfte

Undervisningen i ämnet fotografisk bild ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper om fotografisk bildkommunikation samt färdigheter i att kommunicera med fotografiska bilder. Detta innebär att eleverna ska ges möjlighet att utveckla kunskaper om och färdigheter i idéutveckling, komposition, ljussättning, kamerateknik, färghantering, bildbehandling och utskrift.

Bildens estetiska kvaliteter har en viktig roll i kommunikationsprocessen, och därför ska undervisningen ge eleverna möjlighet att utveckla kunskaper om den fotografiska bildens estetik. Undervisningen ska också leda till att eleverna utvecklar kunskaper om olika aspekter av bildpublicering och vikten av ett etiskt förhållningssätt. För att eleverna ska kunna placera sina egna bilder i ett sammanhang ska de ges möjlighet att utveckla kunskaper om fotografiets historiska utveckling.

I undervisningen ska eleverna ges möjlighet att använda olika metoder för att utveckla kreativa idéer. Förutom den digitala tekniken kan analogt foto och mörkrumsarbete användas. Eleverna ska ges möjlighet att söka svar på frågor som rör bildens berättande samt granska och tala om egna och andras bilder. Därigenom ska undervisningen bidra till att eleverna utvecklar ett språk för ämnesområdet samt förmåga att analysera, tolka och värdera fotografier i deras olika sammanhang."

Avtryck
Poet: loviza

SV; ih, vad söt du är. http://www.motelrocks.com/shop/categories/JEANS/

där finns byxorna! Oturligt nog får man beställa från England tror jag, så det tar ju ett tag för dem att komma, men om du velat ha dem så länge är det säkert värt! Trolololo.

Jag köpte de i regnbågens färger, för övrigt. Ha en fin dag, kraaaaam!

2012-04-02 @ 19:13:28
URL: http://sjufyrtiosju.blogg.se/

Sänd en tanke:

Avsändare:
Jag kommer igen

E-postadress: (publiceras ej)

Virtuell verklighet:

Tanke:

Trackback
RSS 2.0