"Du släcker väl för en ljusare framtid?"

Yo,

Åker snart ned på stan, och åker lite mer buss då.
Kommer bli kul, bara det kunde sluta snöa nu.Och kolla kortet, det står "Projektledare Earth Hour". Hur coolt låter inte det egentligen?!

Med vackra toner blåser jag ned alla soldater.
Stormar mina egna hav med poeters ord.
Skjuter striden åt sidan.
Försöker skingra kriget.
I öronen dånar en lycklig melodi,
Och farliga tankar som röster i huvudet tystnar.


trettionde i tredje tjugotolv.

Skola, plugga, fika, bio.

Min dag. En fin dag.

Nu ska jag snart sova.
Imorgon ska jag åka en väldans massa buss, och ställa en väldans massa frågor, och dela ut en väldans massa ljus.
Det ska bli kul.

Godnatt!

Att ha sot i ögonen och längta lagom.

Jag har ingenting att berätta nu riktigt, mer än att just nu går mitt liv bra.
Så iställer kan jag ju bjuda på en text jag skrev för att par veckor sedan.

Skriver och skriver, men vet inte om vad. Less på så mycket. Less på människor, trött på samhället. Trött på att inte bli lämnad ifred.  Bara less, less och trött. Så fylld med hat. Därför jag skriver. För att urskilja det fula mot det fina. För det finns fina ord inom mig också. Men dessa måste hållas borta från hatet så de inte smittas av det fula och smutsiga sotet som finns i allas ögon nu förtiden trots att det ljusnar. Ja, trots att det ljusnar är allas ögon fyllda med sot och det är nog därför de hatar. Sotet förblindar och man ser inte ljuset utan man tror att det är mörkt och svårt fortfarande.

Man måste slutat ta allting för givet. För bara några månader sedan var det faktiskt mörkt på riktigt. Hela dagarna, och även de ljusa stunderna var det mörkt. Så därför borde man inte vara hatisk för att det inte är ljust hela natten, utan man borde vara lycklig för att det inte är mörkt hela dagarna, för nu är ljuset där det ska. Det är ljust de ljusa stunderna.  Ljusa nätter är fina, men de finns i framiden. Och det är precis dit vi är på väg i en rasande hastighet som man knappt hänger med i för det går så himmelens fort. Så sluta sukta efter någonting du kommer få alldeles snart, för detta fina kommer trolla bort någonting annat fint du har just nu, och då kommer du sakna det som blev borttrollat medan ljuset kommit som du längtat efter, och då glömmer du bort ljuset eftersom du saknar det du tidigare struntat i. Det jag vill säga är att ta vara på det fina i ditt liv just nu, för sen är det borta men då har du något annat fint att glädjas åt. För det är dumt att längta så mycket efter det man kommer få att man glömmer bort det man har nu. När du sedan fått det du längtade efter så kommer du sakna det du hade innan så mycket att du glömmer bort det du fått.

Längta lagom och sakna lagom. Lagom är svårt. Men ganska bra egentligen trots att alla säger att lagom suger. Jag gillar inte lagom, egentligen.  Fast när jag säger så så ljuger jag. Lev i nuet, men LEV inte lagom. Lev extremt, fast lugnt och försiktigt, men inte mesigt. Var du. Var bäst. Var bättre än den där personen på din skola som du ser upp till. Var bättre än dig själv, men var lagom. Men lev inte lagom. Lev för mycket, men var inte för mycket. Du är ju bara människa, men livet är inte en människa. Livet är inte en människa. Livet är så mycket mer.  Många människor är en grupp, fler människor än så kan vara en befolkning, och ännu fler en hel jord. Men tillsammans med ett fåtal människor man tycker om är man ett universum. Och i det ryms mycket. Både glädje och sorg. Men snälla, tvätta bort sotet därifrån om det smyger sig in något. I ditt lilla universum har du plats för dig själv, men även för de som står dig nära.  Och det är byggt för värdefulla skratt, men skratt har inget värde om inte gråten får finnas. Så ge det både tid och plats i ditt universum, men låt inte sorgen få göra sig bekväm i ditt liv, så den känner sig hemma och du känner dig trygg, för då förlorar allt värde. Ge den plats och tid, men låt den inte göra sig bekväm. Den ska smärta, för då vill den därifrån.

Om ord ljuger, så kan man säga dem högt och klingar de fult så är de inte sanna. Känns det i bröstet att det inte är bra, då är det inte bra. Jag vet inte hur det ser ut i framtiden, jag vet inte om det kommer vara mörkt när det faktiskt är mörkt eller om det kommer vara mörkt då det ska vara ljust, men jag vet att det kommer vara mörkt. Men jag vet också att det kommer vara ljust. Och då får man tvätta bort sotet så man faktiskt ser att det är ljust, och inte längta efter ljuset som redan är här.


Jag har lärt mig stanna tiden nu.


Hej. Jag är kär i låten. Jag är kär i hela Lalehs nyaste skiva. Helt dökär.
Den här låten GÅR bara inte att spela på låg volym.

Vill ni veta en till sak jag är kär i? Min nya hatt. Och alla ni som inte tror på kärlek vid förta ögonkasetet bör nog tänka en sväng till.
7pgVI6 on Make A Gif, Animated Gifs

För på en dator får man inte igång krativiteten, men med en penna i handen får man det.

Detta inlägg kommer handla om mina sanna kärleker;

mina fina, fina anteckningsblock.
online gif creator


Och vissa favoriter förtjänar en närmare titt:

create an animated gif


create an animated gif


create an animated gif <-- Absoluta favoriten!


<-- Så fin att jag faktiskt inte vågat skriva i den än.

Tjoho, alla världens skolbarn sjunger, tjoho~

Tjoho. Skolan är hemskt rolig nu. Tjoho.
Fast jag fick iofs tilllbaka matteprovet idag, som gått bättre än väntat mig. B. Det hade jag verkligen inte räknat med.

Sirapssega massmediauppgifter en mulen lördagskväll, oj vad poetiskt.

Idag har jag varit hos min syster och myst med hennes dotter, ätit pannkakor med hallon, jordnötssmör och kokos, skrivit på mitt tal och druckit te, sen tog jag bussen hem.
Nu skriver jag på min massmedia-uppgift. Det går sirapssegt.


tjugotredje mars tjugo tolv.Jag har haft en väldans fin kväll ikväll. God godare godast mat, trevligt sällskap, galna idéer, massa skratt, musik, tv, chips och popcorn och klagomål över att gävle-vatten är mindre gott än färila-vatten.
Dessutom lekte jag proffsfotograf med Ellinas kamera. ♥

Godnatt!


Rubrikslös.

Igår pluggade jag i nästan sex timmar i streck, dog lite sen. Dumma historiaprov.
Har tusen skolarbeten som ska påbörjas/avslutas. Men dessa får vänta.

Nu ska jag snart gå till bussen för att åka till Petra, och grilla med 3 till. Nice nice.
Mitt liv är fint. Nu vill jag inte ha några svackor, vår vår bara vår framöver, okej? Bra, så säger vi så.

Förresten, min lärare är elak och dissar världens mest heliga band som gör världens vackraste musik. Fortfarande upprörd.

Hejdå. hakuna matata!

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH. AHINVIONVVVVVVNMAONV34YQMFPOWYUQNÖOPVWEJO9CVNQPOCNN VIOWEVNHIOWENIOQAWVÖLNBIOWEHVNWEO

Frustrationstrycka på tanjenterna.

Jag är i behov av två saker just nu; Choklad. Och närhet.

Min blåa klänning har krymt i tvätten. Det är den tredje. Jag ska tvätta mina kläder själv härdanefter. Ganska fantastiskt att en förälder lyckas tvätta för varmt trots att det satt fast en lapp i storkek A4 på klänningen som det stod TVÄTTAS I 30 GRADER på. Åh. Jag hara mitt liv. Snart är alla mina klänningar slut, och jag har INTE råd att köpa kläder nu. KUL ATT JAG KOMMER BEHÖVA GÅ RUNT I BYXER SOM JAG ALDRIG GÖR. Åh. Mitt liv suger.
NEJ MEN ÅH VAD INTRESSANT TÄNKER NI.
Nej med på riktigt, mina klänningar är heliga för mig.

Hjulen på bussen åker runt runt runt..! ~~http://gd.se/nyheter/gavle/1.4535962-byt-bilen-mot-buss-res-gratis 
http://arbetarbladet.se/nyheter/gavle/1.4535864-ljus-i-morkret-for-klimatet

Kolla där! *Pekar uppåt*

Det har jag jag pysslar med de två senaste dagarna.
Det finns även ett klipp från svt som inte finns på webben än där jag och Petra blir intervjuade.

Nu ska jag fortsätta plugga. Jag har kommit på en sak. Jag tänker alltid att "när jag är färdig med det här arbetet behöver jag inte plugga lika hårt som nu." Men lagom tills jag gjort färdigt ett arbete så kommer ju nästa. Så det stämmer ju inte, Tjoho.
Har prov i historia nästa vecka. Tjoho.
Min bokanalys går inge bra. Tjoho.
Vi har spanskaglosor. Tjoho.
Jag förstår inte naturkunskapen. Tjoho.
Jag vet inte vad jag ska skriva om på samhällskuinskapen. Tjoho.
Snart ska vi börja med alla nationella. Tjoho.
Jag lider utav tidsbrist. Tjoho.
Men ändå sitter jag och bloggar. Tjoho.

-Hejsan Tova, tänkt ta tag i dina studier på riktigt snart istället för att klaga?
-Nah.
-Men tänk på de stackars barnen i Aftika!
-Nah.

Du är en båt.

Idag åkte jag hem från Johanna, och mötte sedan Sanna på stan vid tre och gick en sväng i boulognern. Mystjej!
Nu borde jag plugga naturkunskap, och svenska. Jag ska åtminstone ta upp naturkunskapen.

sjuttonde mars tjugo tolv.

Såhär häftig var jag idag.
Johanna var fotograf. www.annahoj.blogg.seJag har det skoj hos Jojo, jag har fått massage, och så har vi skrattat en massa, åt konstiga saker och sånt där, som jag brukar göra med Jojo. För hon är så satans bra.
Nu ska vi äta glass och fruktsallad och vara bäst, hejdå!


Hej.

ZwtVKd on Make A Gif, Animated Gifs

Sticker ill Jojo nu, tjarååååå.

Inte så tokigt, nej nej.

Vi fick sluta tidigare idag, tjohoooo. Nu har jag städat mitt rum, både dammat och damsugit! Snart ska jag gå till pappa och hämta lite kläder jag ska ha imorgn när jag ska fota med Juhääänna.
Ikväll ska jag sätta ihop en film till spanskan, som är aaaaaaningen försenad, två månader eller sådär kanske. Ska skriva lite på svenskan också om jag hinner, och baka om jag hinner.

Jag låter hela min gata lyssna på Lars Winnerbäck och Lisa Ekdahl. Eftersom jag nyss damsugit så är det varmt, så jag har fönstret öppet. Och eftersom mamma inte är hemma så spelas musiken inte så lågt.
Det luktar som en bandning av vår och nystädat i mitt rum.
Mitt liv är inte så tokigt just nu, nej nej. OYXq6p on Make A Gif, Animated Gifs

Vi är många som talar om havet, men få har havet i sin blick

Det är vår, jag är lycklig. Ta mig aldrig aldrig aldrig någonsin härifrån.

Men så kommer en säsong igen, och strömmen går igång igen, och jag känner och jag lever och jag minns

att allting, allting, allting, ja allt, är nästan perfekt.Mitt liv är nästan finare än det någonsin varit känns det som. Nästan.
På håltimmen var jag ute och vårpromanerade i solen med Petra, sen slog vi oss ned vid kanten av gavleån och låtsades att det var sommar. Och det var det faktiskt, just då var det sommar.

Efter skolan åkte jag med Johanna till Polhem och gick på en föreläsning om homosexualitet, och efter det åkte vi till Mariakyrkan och bakade chokladbollar. Mådde illa sen, och det blev en lagom nyttig middag. Men jag åt ett äpple och en macka också, faktiskt.

Och förresstennnnnn, jag var tydligen inte den ända som panikade över inlämnngen av bokanalysen den 20e, så inlämningsdatumet är flyttat till den 5e April, BOHYA!

Måste förresten köpa frimärken.

tralalalalalalalalaaaa~~

Det skulle kännas helt okej om det humör Jag har nu höll i sig ett bra tag.
Jag sitter just nu och Lyssnar på musik, dricker polkagriste, och känner mig jättenöjd som skrivit färdigt engelskan, tror jag.

Och vet ni? SNART ÄR DET APRIL!

Okej, håll i er, här kommer en bomb med bra saker.
1. Jag är anmäld till DÅM.
1,5. Det är vår.
2. Det verkar trots allt som att jag ska med till taize ändå.
3. Det är vår.
4. Man kan åka på UL-kortet på expressbussrna mellan Uppsala och Västerås=Jag tar mig gratis till Dinocon.
5. Jag har snygga skor.
6. Jag kan snart använda min kavaj ute iställt för vinterjacka.
7. Jag längtar tills jag ska till Göteborg i Maj.
8. Det är vår.
9. I min skrivbordslåda ligger min PIP-biljett.
9,5. Det är vår.
10. Jag har skrivit färdigt engelskan.
11. Det är vår.
12. Snart är det sommar.
13. Jag vet att denna sommar kommer bli oslagbar för jag ska göra så satans mycket kul.
14. Jag ska till Undersvik i sommar.
15. Det är vår.
16. Jag ska (troligtvis) till Närcon i sommar.
17. Jag mår bra.
18. När jag använde mina solglasögon blr jag plötslgt den häftigaste personen i världen.
18,5. Det är vår.
19. Jag är snygg i hatt.
20. Att jag lever helt enkelt är också ganska bra.
21. Det är vår.
22. Det är vår.
23. Det är fortfarande vår.
24. Jag har några nya låter på i mobil.
25. Det är vår.
26. Det är snart April.
27. Jag ska hem till Petra någon gång i vår.
28. Det är inte kallt ut om dagarna längre.
29. Det är vår.
30. Jag har turen att känna väldans fina människor.
31. DET ÄR VÅR.

Jag vet att jag nämner på många ställen att det är vår, men det är faktiskt så bra att det är vår, att det behövdes på flera siffror.

Vi kan skratta åt någonting ingen annan skrattar åt.

Jag är glad, jag mår bra. Det måste vara mina skor, solglasögon och hattar som gör det. Sa någon vår? Inte mig emot.

Idag på naturkunskapen var det mysigt. Vi disikerade nästan en halv gris. Längst upp var tungan, sen luftstrupen och matstrupen, och hjärta, och lungor, och levern och njurar. I början var det inte mysigt, men sen så var det faktiskt ganska mysigt. Lite blodigt bara. Men åh, så intressant och häftigt! Jag trodde att lungorna var ihåliga, men det var de inte.

Nu ska ja snart göra iordning lite te, och skriva på engelska.


Inga kan lukta på våren som du och jag.

Det är vår och jag har inga bekymmer i hela världen.

tjarrråååååå

jag har snygga skor.

Skugga och vind, men fortfarande varmt.

Jag på bussen: När jag kommer hem ska jag plugga!
Jag när jag kom hem: Åh, kolla ett brev!
Jag nu: Choklad är gott.

Idag fick jag tillbaka omprovet jag gjorde. Fick E på två frågor, C på tre och A på en. Jag kan ju, men jag är bara lat.

Här får ni en fin gif ckså.
lila

Okej, det här med att redigera novellen gick inte så bra.
Det är helt blankt i mitt huvud och kreativiteten är som bortblåst. Jag kan inte skriva någonting och inte heller rita något riktigt.
Jag ska försöka väcka kretiviteten genom att fylla ett papper mad massa färg, för såhär kan vi ju inte ha det.

Jag gillar egentligen inte nyckelpigor, men ändå saknar jag dem.

Jag har massvis med matte kvar att räkna, men jag orkar varkligen inte, så jag struntar i det. Jag kan det ju redan, typ.
Idag har jag upptäck Lisa Ekdahl, lite väl sent kanske, men men. Om ni inte lyssnat på henne så gör det. Hon har gjort massvis med låtar jag jag nästan kan texten på, men som jag inte visste var hennes.
Åh, vad jag inte tycker om mars.
Nu ska jag redigera en novell, allt jag skriver känns så mycket mer levende än jag just nu, så jag håller mig till att skriva. Förutom skolarbeten, de är också ganska livösa, och jag förstår inte hur man ska skriva den där dumma estetiska/historiska bokanalysen, och den ska in den 20e, hurraaaa.


varför inte stänga av solen fort, för vi lever inte länge nog för att rätta till allting dom gjort, mot dig.

Okej, var tvungen att lägga ut låten här, lyssnar fortfarande på den. Jag längtar längtar längtar SÅÅÅÅ mycket till jag ska se honom i Karlstad i sommar. Jag kommer dö av lycka.


Ja, dom stora männen har en ny plan, Det är att kriminalisera symtomen, medan sjukdomen sprids.

Jag lyssnar på Du gamla fria nord, om och om igen, och inser att jag lyssnat alldes för lite på den tidigare. Räknar matte gör jag också och känner mig lite sådär mysigt oglad. Det där lät hemskt ironiskt, men jag var inte det. Jag är faktiskt mysigt oglad. Och lite småtjurig över att vi har metteprov näste vecka, och det är så fruktansvärt tråkigt. Allting har varit fruktansvärt tråkigt idag, och det har kännts som september, men det är så i mars ibland, innan april kommer liksom.

Gästblogg!

Hej jag heter Sanna och jag ska skriva ett litet inlägg här på Tovas finns blogg!
Tova är världens bästa tjej! Hon får mig alltid att le och får mig på bra humör!
Hon är en vän som alla skulle behöva och hon är min lilla prinsessa!
Tack Tova för att du finns här för mig!
Kärlek till dig min sötnos!♥


Man är ju bara ung en gång, så varför göra någonting vettigt utav det?

Mitt liv går ganska bra nu känns det som, jag är glad iallafall, utan vidare anledning, och det är ju helt okej. Idrotten idag var jobbig, vi skulle simma fyrtio längder, hurraaa, men det spelades Winnerbäck vid bassängen, så det var ganska chill ändå.
Dessutom så hade jag omprov idag, och jag tror det gick bra, för om det inte gick bra så kommer jag gå under av ångest. Men det borde vara chiiiilllllll. 

Jag har inget vettigt att säga, men jag babblar ändå :) Saker och ting börjar likna förut och bli som det ska med andra ord.
De senaste dagarna har jag börjat leva efter hur rubriken till det här inlägget lyder. Jag vet inte om det är bra eller dåligt, jag tror att det är bra. Varför ta alltig så seriöst och allvarligt då man bara kan skratta bort en massa jobbig tid. Nu menar jag inte att man inte ska vara ansvarsfull och sånt, för det ska man, men ibland kan man ju släppa loss och inte vara så himlans duktig hela tiden. Hakuna matata liksom.

PEACE!


Även de ljusa stunderna var det mörkt.

Min hjärna överanalyserar och övertänker i en massa TÄNK OM. Jag bara skriver och skriver nu för tiden och drömmer mig bort. Helst på nätterna, så sova känns inte riktigt som min grej längre. Och den tiden jag ägnar åt att skriva massa innehållslöst dravell hade jag kunnat ägna åt att plugga. Men, men. Såhär är det väl ibland.
Igår började jag på en novell och idag avslutade jag den men jag har redan en ny i huvudet som ska tänkt börja på ikväll.

Dag 8 - Min dag

Jamenojsåkulattskrivaom.

Jag vaknade och var trött, sedan duschade jag. Efter det åt jag frukost, eller nej, jag klädde på mig, sedan åt jag frukost! Sen sminkade jag mig och shitz innan jag gick till skolan bussen.
I skolan hade vi först spanska som är jobbig, sen hade vi ingen matte, och efter håltimmen hade vi svenska som är helt okej. Och sen blev det lunch, OCH DÅ BÖRJAR DET HÄNDA GREJOR.
Jag, Petra och Anna gick mot stan och mötte upp Alaxandra, så gick vi in till stadshuset och lekte viktiga. Vi åt god lunch och planerade inför Earth hour och bussåkandet. Snart kommer det sättas upp affischer över stan och stå meddelanden på medieskärmar. Fuck yeeees! När själva aktiviteten är så ska vi får ha snygga earth hour-tröjor, och fula stadsbussarna-kepsar, men det är chill, då ser vi i alla fall ut att vara lika viktiga som vi kommer känna oss.
Efter mötet med kommun-människor, buss-bestämmare och affärs-fixare så hade vi engelskaprov, och sedan en rätt chill historalektion.

Efter skolan så åkte jag hem, pluggade, åt mat, somnade, gick till tandläkarn och nu sitter jag här.
Så spännande liv har jag.

Byyyyeesssss

Ögonvrå. Lönnlöv. Fjärilsvingad.

Mmh~  Har nörjat på en ny novell. Då mår jag bra.

"En vansinnig sensommardans i tidiga september, och jag vet inte om ett euforiskt lyckorus var bra för mitt tillfrisknande just nu. Men vad gjorde det, när jag kände hans fingertopp mot min nästipp och hela världen tippades omkull och togs över av den fläckfria lyckan som började i mina ballerinaskor och fördes ända upp i hårbotten och ut i de nyklippta topparna, ja, vad gjorde ett eventuellt återfall då?
     Just nu var för alltid och galenskapen hade inte ens börjat, och hela livet skulle vi vara en sinnessjuk fantasi. Ett fallande timglas vänt av en enfaldig domare som utlovar sanningsord som glöms bort och försvinner."


Dag 7 - Vem vill du dela ditt liv med eller ser en framtid med?

Faktiskt så har jag väldigt svårt för att föreställa mig det. När jag tänker på mig själv i framtiden så ser jag mig sittandes vid ett skrivbord. Just nu finns det ingen speciell i mitt liv som jag vill spendera det med, men jag har ju tid på mig, jag är ju inte sååå gammal än.
Så för att svara på frågan kort: Jag vet inte.

Dag 6 - Ett nytaget foto på dig själv och 15 intressanta fakta om dig själv

gif animator

1. Idag har jag betalt in pip-biljett.
2. jag har aldrig vart på festival tidigare.
3. Jag är 16 år.
4. Jag älskar musik
5. men jag spelar inget instrument
6. Jag har fina vänner.
7. Jag tänker alldeles för mycket.
8. Jag gillar skolan.
9. Men jag gillar inte att plugga.
10. Te och choklad är det bästa i "mat-väg" jag vet, alltså choklad som man äter.
11. Jag är rätt så spontan.
12. Jag gillar Uppsala.
13. Jag skriver mycket, och jag älskar att skriva.
14. Jag samlar på minnen och upplevelser
15. Min hjärna övaranvänder sig av symbolik.

Det här är en fin och djup rubrik.

Chacha, Tova och Petra i da house!
4bRGYI on Make A Gif, Animated Gifs

OKEJ STÄNG INTE FÖRSTRET. KOLLA PÅ BILDEN I 10 SEKUNDR TILL. ÅH, VI DÖR JU HÄR BORTA!

Ibland är fantasin vackrare än verkligheten. men då får man ta och göra den verklig, så blir allting vackert.

Ikväll såg jag på melodifestivalen. Fel låtar gick vidare ock sådär, det hade fatiskt varit roligt att skicka iväg Sean Banan.
Efter det satte jag mig ned och skrev. De första 70 orden gick trögt, och är mer eller mindre framtvingde, men sedan så bara vips så stod det 1200 ord nere i det vänstra hörnet. Jag blev lite klokare, men inte det minsta mindre fundersam. Men kanske lite gladare. Men jag har kommit fram till att jag tänker i limegrönt, och det är kanske inte så många andra som gör det.

Godnatt!

Dag 5 - Ditt favoritplagg?Antagligen denna, men jag vet inte. Men troligtvis min fina sjömansklännig, jo antagligen.

tredjemars tvåtusentolv

Jag lyssnar bara på Melissa Horn och Detektivbyrån, jag tråkigt och vill skriva någonting fint på 10 sidor eller sådär, men hittar inte någon inspiration och alla ord har flytt till framtiden.
Ingenting jag gör känns intressent längre, och jag funderar på att fortsätta med listan jag påbörjade förut, och börja skriva mer i min dagbok istället, så hoppas vi på att jag nart har skrvit 10 sidor om någonting vettigt och fint snart.Valbopromenad i vårsolen.

Dagen började med en promenad på nästan 4 timmar i fint vårväder med fin Fanny. På kvällen åkte jag till Björsjökyrka med Fanny och Jonna och träffade fler fina människor, och splade spel.
Nu ser jag på big brother och dricker te. Imorgon åker jag till Uppsala, och sedan ska min Sannis sova här.

RSS 2.0